Ulrica på Nordala

Här delar jag med mig av vårt liv när jag känner för det 😄 Vi bor i en skånelänga från 1860. Gustaf och jag har oxå Skånes finaste kissekatt Svante och vår fantastiska dotter Nora som är född den 18 oktober 2013. Jag är en tidigare tävlande fitnessatlet som pausar från tävlingar och lägger all fokus på det nya livet med barn och hus. Häng med oss här. ❤️❤️❤️ Ulrica, Gustaf, Nora och katten Svante

andas ut

Publicerad 2014-09-28 21:20:22 i Allmänt

Söndag. Sitter i soffan varm mandeldryck med kardemumma och kanel.
Nora snuttar på sin välling.
Min kropp är öm ! Träningsvärk största delen av kroppen. framför allt i vader, ljumskar, lår och mage. Ont i knän och höfterna. Blåmärken på rumpa, låren, underarmen, knävecken, smalbenen och ryggen... såååååå helt värt det. Sprang nämlignen mitt andra toughestlopp igår i Köpenhamn.. Heeelt obeskrivligt roligt ! 
 
Som VANLIGT är jag såhär dagen efter så onödigt självkritisk och petar på detaljer i loppet som kunde gjort att jag fått en bättre tid.. Som sagt är det bara mitt andra lopp så jag har ju inte så mycket erfarenhet av hur mycket jag kan ta ut mig. 
Banan var som i Malmö 8 km och gick längs kusten i Amager park. ca 40 hinder. Löpning på gräs, grus, i vatten, och i sand. Simning i havet och ca 40 uppsatta hinder i variationer. Allt från repklättring, armgång, nät, springa med stockar, dra däck till att hoppa med lian ut i havet. 
 
När jag kom till skylten 6 km blev jag nästan förbannad över hur mycket energi jag hade kvar. Jag hade verkligen underskattat min styrka i löpningen. Barnvagnsrundorna har gjort nytta :D
Så de sista 2 kilomterna kunde jag öka tempot rejält och springa om flera stycken. Tyvärr ramlade jag ner  efter 30 meter armgång i ringarna.. hade ca 2 meter kvar!! förlorade en hel del tid på det och även 1 minuts straffrunda!!
Kom i mål på tiden 01.06. Mitt mål var ju under timmen men banan var tuff med allt vatten.  bästa tjej, som är elit, sprang på 00.57. Jag låg länge på 16.e plats men slutade till sist på 25:e plats av 862 kvinnor. Behövde vara i topp 20 för att kvala till VM i USA. Lite synd.. skilde bara 1 min från plats 15-25.. alltså sjukt nära... igen... 
Oavsett placering så var jag verkligen nöjd med prestationen. Jag kände mig så stark och trygg i själva loppet. Inga tveksamheter eller psykisk påfrestning. bara roligt rakt igenom.. VILL TÄVLA MER ! Nu vet jag att jag banne mig kan var i topp-10 om jag bara trycker till lite extra i stegen!! Nästa gång ska jag kräkas vid mållinjen. 
Skiss över banan. 
Googla på toughest för att hitta fler bilder. Jag har inga på mig själv ännu men de brukar dyka upp senare. 
Här är en bild efter loppet, ombytta och varma. Jessica här och ännu en vän, Homan, sov hos oss från fre-lördag. Kul med gäster 😄😄
Nedre bilden är direkt efter målgången 😄😍 inte det minsta trött! 
 
 


 
Efter racet åkte jag hem med två teamkamrater som fick mellanlanda hos oss. De lånade duschen och fick lite kaffe innan de skulle vidare hemåt. Direkt när de åkt kom mamma, pappa och systerbarnen Arvid och Wilma på besök. JÄTTEroligt!!! Nora var överlycklig. Hon fick även en jättefin bok av Wilma som hon köpt för egna pengar! Hur fint är inte det av en 10-åring! Blev lite god mat och de stannade ett par timmar. 
I natt vaknade vi av Noras nattskräck. Hon har haft det några ggr. Hemskt!! får ruska om henne och nästan skrika så hon vaknar och då slutar hon tvärt att gråta, slåss och sparka. Hon förstår ingenting stackarn. Så fick hon sova hos oss men vaknade heela tiden. Hon var ledsen, orolig, för varm osv. Och så en tand på väg upp igen.. Till sist sov hon i sin säng ändå, med ro, och vaknade som en solsträle vid 7-tiden. Jag gick upp och åt frukost sen slöade vi alla tre i vår säng ända fram till 11. ! supermysigt. Minns inte när det hände sist.
 
Idag har jag tapetserat färdigt sovrummet ( ett eget kapitel) och Gustaf har byggt ett elskåp/nyckelskåp... bilder kommer! 
 

höstrusk!

Publicerad 2014-09-25 07:48:23 i Allmänt

Fy vad det blåser och är ruggigt. Såååå härligt att vi startat värmen.. "barfotavärme" här inne. LOVE IT! mer pyssel med att elda i pannan bara men så är det ju.
Lagt första tusenlapparna till jordvärme i spargrisen.
Vi kommer hoppa över morgonpromenaden idag.. Har börjat på nytt projekt .... trots att hallen inte blev klar igår!! för jag hade beställt fel sorts strömbrytare.. grrrr, gör om gör rätt! nya på väg med posten från eldirekt.se

God morgon! 
 

3-årsdag

Publicerad 2014-09-22 10:54:00 i Allmänt

Glömt visa den fina tårtan jag gjorde till Gustaf på vår 3-årsdag
 
Egenpåhittat Recept:
 
Stenugnsbakat bröd 
Bregott normalsaltat
 
Lager 1
röra: Färskost, soltorkade hackade tomater, rökt skinka 98% kött, färsk basilika.
 
Lager 2
röra: Knaperstekt bakon, sweetchilisås, creme fraishe lätt, Hackad röd paprika, sweetchili krydda, färskost.
 
Täcklager:
Vispad grädde, färskost, ugnsbakad leverpastej
 
Garnering:
Hackad rödlök, rurka, paprika, tomat, persilja
 
 
 


Barnpassning

Publicerad 2014-09-22 10:31:00 i Allmänt

I Lördags sov vi länge, till halv åtta tror jag. Blev lite extra frukost och sen var vi en tur på stan alla tre. Jag behövde ett par nya svarta byxor och Gustaf röda hängslen. 
Vi tog det lugnt mestadels av dagen. Hade inget speciellt planerat. På em kom en vän till mig, Mange, hit och bar lite ved. Han behövde lite sysselsättning. Han bor utanför Karlskrona annars men går numera på järnvägsskolan och hyr därför ett rum på rebbelberga. 
Vid 16 lämnade vi Nora till hennes farmor och farfar efetrsom Gustaf skulle på herrmiddag med sina vänner och jag skulle iväg och jobba. 
Serverade på en större födelsedagsfest i Västra Karup utanför Båstad. Runt 60 gäster. Jättekul! jag älskar det där jobbet när det händer något hela tiden. Inte en lugn stund. Dock är det nog ett jobb jag ska ha såhär, lite extra då och då. Stress och sena kvällar passar inte in i min livsstil för mycket. 
 
På söndagen kom Nora in kl 06, upp i vår säng och gosa. Somnade om för att väckas av klockan 07. dags att vakna. målaren skulle komma och även Stenbergs barn, Madeleine och Sebastian, eftersom deras föräldrar hade lite inbokat. 
Daniel var punktlig 08.00 :) frukost med 3 barn gick ändå helt ok ! men jag är inte helt redo som 3-barnsmamma !! Bra att man kan låna barn.
Ja sen var det full fart här tills de blev hämtade kl 12.30 
Regnade ju tyvärr men vi var ute en stund i alla fall :) rastade av oss, så Gustaf fick vila sitt huvud och målaren fick lite arbetsro i hallen :)
Liiiiite för stora kläder, ärvda av kusin Wilma :) 
Bra att någon i familjen ränsar de här :D
Hallon i sikte! 
 
 
 
 
 

Mera mat på tallriken och + på vågen

Publicerad 2014-09-22 10:27:00 i Allmänt

Nu unnar jag mig lite mer mat på tallriken. Känner mig typ proppmätt hela tiden men kan inte ligga på energiunderskott längre nu 
Länge leve havregrynsgröten. Lite uppiffad med kiwi, äpple, mandel och en fantastisk macka 
Vegetarisk färs är en absolut favirit
 
 

Svantebus

Publicerad 2014-09-22 10:12:00 i Allmänt

Denna helgen flöt ihop en del. Inte haft koll på dagarna.. Hela torsdagen trodde jag det var fredag och när det väl blev fredag slutade gustaf tidigt, så då trodde jag det var lördag ?`!
 
I fredags var vi på Öppna förskolan flera från 9-12. Så mysigt. Alltid nybakade frukostbullar och sång och rytmik. Nora älskar att vara där. Skiner upp som en sol när hon ser vart vi är på väg :)
På eftermiddagen när hon sov målade jag klart det sista i hallen sen åkte vi och veckohandlade.
Kvällen blev bara lugn med lite tv och god mat. Kände mig sjuk. Trött, förkyld, öm i kroppen osv så vi låg i sängen ett tag, jag och Nora, när Gustaf lagade mat. Skönt att hon kan få lite ro nu och kan ligga stilla då och då.. kramas och gosa lite :)
Svante fick lite uppmärksamhet oxå ! 
 

Snart 1 ÅR!!.

Publicerad 2014-09-22 09:24:00 i Allmänt

ATT HON BLIVIT SÅ STOR! vår lilla plutt..
Hon sover numera själv i sitt eget rum, sedan en vecka tillbaka,  efter att 3 ggr ha klättrat ur spjälsängen och upp i vår säng på mornarna... såååå mysigt att bli väckt av henne när hon brottar sig upp bland täcken och ben ♥ men lite farligt att klättra ur sängen. och dessutom är det ju jag och Gustaf som dragit ut på den här sängflytten för att vi tycker det är mysigt att ha spjälsängen vid fötterna ... 
Men nu är den alltså ute och vi vaknar istället av hennes vingliga små fumliga morgonsteg från sitt rum till vårt. ALLTID med båda sina snuttar med .. Även om hon skulle dyka upp mitt i natten :)
 
 

Renovering. Nära slutmålet

Publicerad 2014-09-15 10:54:00 i Allmänt

Nä, inte HELA huset.. Bara pågående projektet. Hallen.
När vi köpte detta huset förstod vi direkt att vi ALDRIG kommer bli "helt klara". När något är färdigt ska något annat påbörjas och sen ska byggnader underhållas, lagas osv. Men vi vill ju såklart ha det så annars hade vi bott kvar i tvåan inne i stan :)
 
Det har varit väldigt fina dagar nu och vi har varit ute mycket. Eftersom jag börjar jobba om några veckor passar jag på att höststäda alla rabatter mm i trädgården så det är klart när jag får mindre tid. Jag har rensat upp rejält bland döda träd och buskar. Massor av ogräs har oxå gått sin död till mötes.. Blir så fint så fint. 
 
Hallen börjar bli klar... Minns knappt hur det började så jag plockade fram lite gamla bilder.. 
 
Här är från början till idag.. 
vi är så nöjda med vårt jobb... mest Gustaf såklart men jag har hjälpt till med det jag kan. Typ målat, städat undan, kört till återvinningen osv. 
 
Hela golvet behövde bytas och det gjorde vi samtidigt som badrummet. ca 1 år sedan
därefter har hallen stått såhär.. Inte sååå kul entrè va. hålet var givetvis täckt. 
Helheten började träda fram.. ännu inget tak dock
Tak!! och isolering :D
Andra sidan. 
Bygge ny stomme invändigt.
heeelt sjukt ojämna och sneda väggar. men vattenpasset fanns ju såklart inte 1860 :)
Grundad panel. Den kan inte målas innan man sätter upp den för då är det svårt att klicka i den ordentligt, så tunt, tunt lager grundfärg bara sen måla på plats.
Bara tapeten kvar. ska dit till helgen :)
Entredörrarna
Golvet  är ett vitlaserat, massivt furugolv och är lagt längs kortsidorna med en ram hela vägen runt längs väggarana. Golvsocklarna och klossar är likadana som i badrummet. Lite extra jobb men väldigt eget och fint.
Detaljerna runt fönstren är likadana som i badrummet.
Bröstlisten blev en fin detalj som bryter av. Elkontakter är köpta men ingen tid bokad med eletrikern ännu.
 
 

Genomskinlig lekplats

Publicerad 2014-09-11 21:21:00 i Allmänt

Torsdag. Redan... veckan har dragit förbi i en rasande fart! 
Vi har snart gjort klart hallen.. En målning tll på panlen och tapetseraren är inbokad nästa vecka. 
Idag har jag fått fantastiskt mycket gjort trots att vi kom igång sent i morse. Pappa var nämligen på besök då han gjorde ett jobb på en båt i helsingborg igår och idag. Så lite längre frukost med honom innan morgonjoggen.
Var såå galet hungrig så jag sprang något snabbare än jag brukar. 5.15 min tempo! brukar ligga på 5,50-6,10 min /km. 
Efter morgonrundan har vi
ätit frukost
gosat i soffan, Nora somande..
tvättat ALL tvätt, och tumlat. lite kvar att vika bara
städat hela tvättstugan inkl dammsugning och allt
städat verkstaden efter allt sågande.. mycket dammigt och rörigt! tog mer än 1 timme!
sorterat allt byggskräp och städat upp i carportet. sågställe nr 2.. 
sopat hela stallet
plockat undan vattenslangar
rensat gårdsplanen på ogräs och äntligen kantskurit gräsmattan vid parkeringen! 
eldat i pannan
bytt om på Nora...kommer till det snart.. i bilder.. 
lagat middag, ätit..
varit på gymmet, tränat ben 1,5 timme
och slutligen nu, nyss.. klippt allt gräs på framsidan... tills det var för mörkt för att se :p..
 
phuee vilken dag, älskar effektivitet! 
 
nu till klädombytet.. Nora hittade vattenpölen.. fick parkera bilen över den sen för att hon inte skulle kunna gå dit igen :D
 
sötast i världen ... 
 
En liten färgklick i min tillvaro 
 
 
 
 
 
 
 
I morgon blir det möjligen BVC kl 9, lite ärenden på stan och sen fredagsmys, längtar. Ska kolla Idolspecialen och äta naturgodis tills jag mår illa :) På lördag har jag och Gustaf en dag tillsammans. Nora ska till Farmor och farfar. Vi "firar" 3 år tillsammans :) 
Natti natti !
 

Från förlossning till SM-Silver i Athletic fitness

Publicerad 2014-09-08 10:28:00 i Allmänt

Då var det måndag morgon. Nora fumlar runt. Hon är trött men vill inte sova längre. Klockan är strax efter 07 och det är soligt ute.
Skönt! Jag har en del att fixa i trädgården. 
Helgen är över... Disken från igår kväll står kvar!? händer typ aldrig men det var väl bra av mig att kunna slappna av och skita i såna petitesser ibland. 
Hallen och dess renovering går galant. Gustaf är SÅ duktig!! golvet lagt, taklister på plats och panel samtdörrfoder är satta.
Framåt framåt, målning idag :)
 
Helgen är över ja... och då alltså även min lilla "fitnessresa" ... Jag har gjort comeback i Athletic fitness sedan 2011. Jag har tävlat lite annat emellan, träffat en fantastisk man, köpt ett hus och fött barn. Varit med i en tv-inspelning mm mm. Mycket kul har hänt och mycket roligt att se fram emot. 
 
Det är svårt att förklara hur man förbereder sig iinför tävlingen då det är ganska mycket detaljer men i det stora hela handlar det om grenspecifik träning, kontrollerad beräknad kost och målmedvetenhet att hålla sig till planen. Sista veckan "laborerar" man med salt -och vätskebalansen i kroppen för att se så torr och hård ut som möjligt på tävlingsdagen. Man "laddar" också kroppen med kolhydrater för att få sk "tryck" i kroppen. Med tävlingsfärgen på sen och i skarpt ljus på scenen ser man alla muskler och linjer perfekt. I Athletic fitness behöver man inte vara lika "hård i kroppen" som vid Bodybuilding men det är jobbigt nog kan jag berätta. Man ska kunna prestera i Athletic fitness oxå. Inte bara posera och visa sin fysik. 
 
Jag och min kära vän Jenny åkte upp till Karlstad vid 12-tiden på fredagen. 
Kul resa! tiden kändes fort ändå trots sina 5,5 timmar :) Lite pauser på vägen och jag hade min "matklocka" plingandes med jämna mellanrum :)
 
 
Invägning och incheck på hotellet gick toppen. La de första två lagren färg, lite nagelfix, poseringskoll, bikinikontroll (igen).. drack 1 dl vin ( för att torka kroppen lite till) blev lite lullig och fnittrig.. haha.. såg dagen efter att jag bara målat en tånagel! skyller på min lilla vinfylla ..  man tål INTE mycket med så lite energi och vätska i kroppen :D
 
På lördagen gick vi upp 05.30.
Färgläggning, smink, frukost, packa ihop, checka ut och så  700 m avfärd till Tävlingsplatsen :)
 
Lite bilder backstage. Svårt att förklara det "organiserade kaoset" som råder där. Väggar och golv är täckta med plast och skyddspapp då det kladdas med färg, smink, mat och bikiniglitter i en enda röra. Prylar, väskor och liggunderlag överallt. Folk vilar på golvet i hallen och korridorer överallt. Ingen bryr sig om att skyla sig direkt utan där är halvnakna och HELnakna kroppar vart man än vänder blicken. Rumpor och nakna bröst, massor av silikonbröst som står rakt ut och snoppar, i bästa fall, skyddade med enbart liten strumpa. haha Allt för att tävlingsfärgen ska vara så perfekt som möjligt och visa bästa resultatet på scenen. det är trots allt ÅR AV SLIT som ska bedömas bara på några minuter. ja, herregud .. när jag tänker efter!
 
Jenny Adolfsson väntar på sin peter som står redo för "färgläggningen"
BodyFitnessveteranen Maria Ericsson pumpar upp och gav mig en pose :) Hon tävlar alltså i enbart posering. många års tävlingserfarenhet där kan jag säga!
 
Här är lilla jag.. Getting ready 
 
På scen
 
Ombyte, Vila, lite sminkfix och sen låååång väntan till chins och dips momenten 
CHINS vann jag. 24 st godkända, sista bortdömd (personbästa på tävling) 
DIPS kom jag 2:a. 33 st Godkända. 1 st bortdömd. ( personbästa) hahah vilken min!! fokus fokus 
Formcheck inför hinderbanan :D
Jag VANN HINDERBANAN trots att jag klantade mig 3 ggr :D .. jäkla tur, så förbannad jag hade varit annars.. 
Så med alla dessa moment ihopräknade slutade jag alltså på andra plats .. SILVER I SM 2014! 
 
 
Jag Är så klart STOLT och JÄTTENÖJD med MIN PRESTATION men jag ville ju så gärna ha det där guldet och jag tycker fan jag förtjänade det men hon var såklart snäppet bättre !!! 
Jag vet att det är helt uppåt väggarna idiotiskt att tänka på placeringen i detta läget och att jag skall vara så jäkla glad bara. Jag är glad!, jag är lycklig, stolt och allt det där men så nära så nära..
Jag har dietat sedan midsommar, inte unnat mig mycket extra, lagat mat till andra och avstått själv. Haft tålamod med allt, fixat och donat här hemma i stora huset, med allt runt Nora, trädgården, ninjaträning och stockholmsresan, renovering, och såklart har min kropp haft lite tuffare utgångsläge efter barnabärande och barnafödande. Jag har inte haft någon coach utan klarat mig på egen hand med Nora i släptåg och sällskap i gymmet. 
 
 
Gympremiär 5 veckor gammal
 
 
Eftersom jag nu inte vann..... kan ni räkna med att jag kommer tävla igen. Annars var tanken att säga hejdå med flaggan i topp här. haha
Men fler tävlingar blir det.. Det lovar jag men om det tar 3 nya år vet jag inte, kanske längre. Har ju så mycket annat fantastiskt i mitt liv nu och dessutom har jag fastnat för det här med obstacle race. Hittills har jag bara gjort Toughest Malmö ( när Nora var 4 mån) om 3 v kör jag Toughest i Köpenhamn och jag längtar tills jag får göra Tough Viking !! inget datum bestämt :)
 
 
 
 
Back to reallity ♥ 
 
 
 
 
 
 

Måla, måla,måla

Publicerad 2014-09-03 09:37:00 i Allmänt

Vitt, vitt, vitt
 
Just nu är snickarverkstaden full. Golvsockel, fönster- och dörrfoder och all pärlspont. Kvistlack, grundmålning och färdigmålning... och så om igen. Det är roligt men såklart lite tidskrävande oxå.
Åkte även till Biltema en snabbis igår och köpte lumppapp till golvet. Det ska läggas denna vecka ! Yeeiieeyy!!
 
Golvet, från Beijer är massivt trägolv i vitlaserad furu.
 

Toughest Urban i Helsingborg

Publicerad 2014-09-03 08:27:00 i Allmänt

Tiden bara ruasr förbi här samtidigt som det känns som den står still i väntan på lördags tävling. 
 
I Lördags var jag i alla fall en snabbis i stan, Helsingborg, för att köra vad jag kallar "miniminitoughest". Rätta namnet är Toughest Urban. Fick lite olika bud gällande banans lngd och storlek men ca 350 m och 20 hinder. Huuuuur kul som helst! Jag fegade lite eftersom jag var räddför skaderisken men kände mig ändå hyffsat snabb, stark och uthållig. 
Lite bilder, dock inte på alla hinder.
Sist genom första hindret!? haha men jag ville inte ha några skrapmärken :)
Tävlade i lag, eller par. Jag och Filip här som fick hjälpa mig då det var sjuuukt blött här. Gled som en oljad snigel..
Armgången var lätt som en plätt!! Även ringarna 
Även nätet!, kändes som några sekunder av återhämtning ..
Repet gick galant
Även över-under
Sista väggen! Här var filip behjälplig om så skulle behövas för att inte spilla tid men jag kom upp själv alla 3 gångerna likt stora toughest i Malmö :) HAPPY HAPPY!
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela